Як зробити кальян на вині
Який ефект від куріння кальяну на вині
Куріння такого кальяну дарує нові смакові відчуття, і багато хто чекає від нього ефекту сп'яніння. Дотримуючись правильних пропорцій – оп'яніти таким кальяном буде складно, і не бажано. Тютюн з вином можуть негативно вплинути на Ваше самопочуття.
Але кальян на вині так само залишається популярним за свої смакові властивості і дивовижний післясмак. Найкращий ефект від такого алкогольного кальяну – це додаткове розслаблення, а щоб куріння дало насолоду, ми розглянемо його приготувати правильно.
Яке вино краще вибрати
Використовувати можна як біле, і червоне вино. Але ми рекомендуємо звернути більше уваги саме на червоні вина, вони найкраще поєднуються з тютюном.
- Вибирайте молоді легкі вина;
- Уникайте кріплених чи важких вин;
- Білі вина підійдуть таких сортів як Шардоне, Совіньйон Блан.
Створюючи кальян, Ви можете удосконалити вино, додавши в нього фрукти, ягоди або цитрусові. Ця композиція розкриється при курінні та подарує нові смакові та ароматичні нотки.
Також з вином відмінно поєднується лід. Киньте кілька кубиків у колбу або охолодіть вино, перш ніж його використовувати.
Які пропорції вина та води оптимальні
У чистому вигляді використовувати вино в кальян не потрібно, т.к. від такого можна швидко п'яніти, до того ж вино разом із тютюном нерідко може викликати нудоту, запаморочення, головний біль та інші неприємності. Щоб уникнути цього, використовуйте правильні пропорції вина та води при приготуванні кальяну на вині.
Правильні пропорції вина та води в кальяні:
- 1:1 - підійде для любителів дійсно п'янкого кальяну. Але вино може негативно впливати на смак тютюну, тому зважте на це при виборі тютюну.
- 1:2 – середній варіант, при якому добре відчутні винні нотки у смаку.
- 1:3 - оптимальний варіант, який підійде для багатьох. Ви від нього не сп'янієте, але відчуєте приємне розслаблення та винний смак.
Врахуйте, що вино додає свій присмак під час куріння, і він на жаль, не завжди приємний. Тому дотримуйтесь невеликої концентрації вина і насолоджуйтесь прекрасним, у всіх планах, кальяном.
Як приготувати кальян на вині
Виберіть пропорцію вина та води, ми рекомендуємо почати з невеликої концентрації 1:3. Вимірювати найпростіше у склянках. Заповнюйте колбу вином та водою до необхідного рівня шахти та приступайте до забивання кальяну своїм звичним способом.
Рекомендуємо звернути увагу на вибір тютюну для кальяну. Важливо, щоб вино поєднувалося з тютюном. Підійдуть як легкі, і важкі заправки.
Декілька варнтів тютюну для кальяну на вині:
- Для червоного вина: ягідні смаки (вишня, полуниця, ожина, чорниця), шоколад, цитруси та цедра.
- Для білого вина: свіжі фрукти та ягоди (кавун, виноград), тропічні фрукти.
Різні комбінації Ви можете самостійно випробувати шляхом експерименту та знайти свій ідеальний смак кальяну на вині.