Як зробити кальян і як курити кальян


Ми розглянемо основні моменти того, як зробити хороший кальян і що для цього необхідно. Покурити кальян можливо не лише у відведених для цього закладах, а й у домашніх умовах. Вам потрібно буде придбати все необхідне і можна приступати до приготування смачного кальяну.

Що необхідно для того, щоб забити кальян:

  •  Кальян у повній комплектації
  • Тютюн для кальяну (13-20 г)
  • Вугілля для кальяну (2-3 шт)
  • Щипці для вугілля
  • Калауд чи фольга
  • Плитка (або газова плита) для виготовлення вугілля.

 Як правильно робити кальян вдома

Етап 1 - Як підготувати кальян

Промийте кальян за потреби від попереднього використання. Для чищення шахти, трубки та колби – найзручніше використовувати спеціальні щіточки та йоржики за призначенням. Наповніть колбу чистою водою. Шахта має занурюватися у воду приблизно на 3 см.

Якщо з цим завданням Ви впоралися, з'єднайте всі деталі та перевірте стики.

Етап 2 – Підготовка вугілля для кальяну

Саме час розпочати розпалювання вугілля. Залежно від вибраного тютюну та вугілля залежатиме і кількість використовуваного вугілля. У середньому на 1 сеанс куріння їх знадобиться 2-3 стандартні кубики.

Найзручніше для розпалювання, мати в арсеналі маленьку електронну переносну плитку, вона чудово справляється з задай, дуже швидко розпалює вугілля, і не займає багато місця. В іншому випадку підійде і звичайна газова. Помістіть у центр вугілля і не забувайте контролювати ступінь їх розпалу. За потреби перевертайте за допомогою щипців.

Хороше вугілля для кальяну – має бути розігріте з кожної грані.

Етап 3 - Як правильно заправити кальян

Є кілька популярних типів забиття кальяну, вони можуть відрізнятись від Ваших побажань. Але для прикладу розберемо найпопулярніший метод.

Повітряний метод забивання можна застосовувати та поєднувати з чашею типу фанел або класичним варіантом. Вам потрібно заздалегідь відібрати необхідну кількість тютюну (приблизно 15 г) і укласти його чашу, трохи розпушуючи його, не натискаючи.

Проконтролюйте, щоб «гірка» тютюну не була надто високою і не стикалася з фольгою (калаудом).

Іноді з різними тютюном необхідно провести додаткову підготовку, наприклад, забрати зайвий сироп або додатково подрібнити листочки тютюну. Як краще вчинити з Вашим тютюном, краще дізнатися за відгуками експертів чи самостійно провести кілька експериментів.

Етап 4 - Фінішне приготування кальяну

На цьому етапі у Вас повністю підготовлений кальян, забитий тютюн та розпалилося вугілля. Отже, саме час зібрати все в єдину композицію. Помістіть чашу з тютюном на кальян, накрийте калаудом і покладіть вугілля. Ви можете спочатку прогрівати тютюн на трьох вуглинках, а потім прибрати 1, щоб кальян не гірчив.

Ми рекомендуємо для кальяну використати калауд, а не фольгу. Це доступна деталь, дуже зручна в застосуванні і практично спростить Вам створення кальяну в багато разів.

Це основні та універсальні етапи як зробити кальян вдома, орієнтуйтесь на свій апарат і головне не бійтеся експериментувати.

Як правильно розкурити кальян

  • Для того щоб отримати насолоду, потрібно знати, як розкурити кальян. Основні правила:
  • Після того як Ви помістите вугілля на чашу, не поспішайте її відразу курити, дайте брешемо тютюну прогрітися. Це може погано вплинути на смак кальяну у майбутньому.
  • Прогрівайте тютюн перед першим прокуром приблизно 10 хвилин.
  • Використовуйте калауд або інші пристрої для вугілля. Застосування фольги дуже непрактичне та не зручне. До того ж, калауд дозволяє тютюну прогрітися рівномірніше і тримає жар тривалий час. Використовуйте так само кришку для калауда.
  • Щоб зрозуміти, чи підготовлений кальян, зробіть неквапливо і м'яко тягу. Спостерігайте за кількістю диму. У добре прогрітого кальяну ароматний дим буде з першої тяги.
  • Якщо кальян почав розкурюватися, зніміть кришку калауда, можна також додатково прибрати 1 вугілля.
  • Вдуйте повітря через трубку в чашу. Це необхідно для того, щоб вийшли надлишки пари.
  • Не поспішаючи прокурюйте кальян, без агресивних вдихів. Ви повинні відчути смак тютюну. Якщо за відчуттями кальян не смачний, спробуйте перемішати тютюн, забрати зайве в чаші, або змінити кількість/положення вуглинків.

Розкурювання кальянного тютюну, це важливий етап, тому що неправильне ставлення до цього процесу може призвести до головного болю та неприємних відчуттів під час куріння. Створюйте кальян із турботою і тоді Ваш вечір точно не буде зіпсований.

Як правильно курити кальян

  • Використовуйте індивідуальні мундштуки для кальяну.
  • Проконтролюйте стійке положення кальяну на не високому місці.
  • Розкурюйте кальян поступово та м'яко.
  • Куріть кальян тільки після їди, куріння на голодний шлунок може погано вплинути на самопочуття. Це призводить до нудоти та запаморочення.
  • Пийте воду під час куріння кальяну. Це дозволить застерегти головний біль.
  • Вживайте менше алкоголю під час куріння.
  • Робіть плавні затяжки та не затримуйте дим у легенях.
  • Не палите багато поспіль, краще поступово роблячи невеликі перерви.

Схожі статті
Як заправити кальян
Куріння та приготування кальяну – це своєрідний ритуал. Якщо Ви тільки починаєте своє знайомство з ..
Традиції куріння кальяну
 Кальян - частина культури Сходу, в розвитку якої він відіграв велику роль. Традицій куріння ка..
Як зробити кальян на вині
Який ефект від куріння кальяну на виніКуріння такого кальяну дарує нові смакові відчуття, і багато х..
Які бувають смаки у кальяну
Історія кальяну починається з часів стародавнього Сходу та куріння різних сортів тютюну у чистому ви..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре