Як заміксувати самому рідину для електронної сигарети


   Не лише тютюн для кальяну вважається альтернативою звичайним цигарок. Перед любителями електронних сигарет завжди стоїть вибір - придбати готову рідину для куріння або зробити її самостійно методом самозамісу. Розглянемо основні переваги самостійного міксування смаків електронної сигарети:

  •  Економічність. Завдяки низькій вартості компонентів можна за відносно невеликі гроші зробити рідина преміального рівня.
  • Широкі можливості вибору. Купівля готової рідини прив'язує вас до смаків виробника. Самозаміс дозволяє змішувати між собою будь-які ароматизатори, створюючи оригінальні мікси.
  • А ось варіативність в плані підбору співвідношення PG / VG. Виготовляючи рідина самостійно, ви можете створити склад з тим співвідношенням PG / VG і рівнем нікотину, який вам до душі.

   У той же час, самостійне створення рідини для електронних сигарет має і певні недоліки:

  • Вимагає ретельного підходу. Самозаміс є не такою простою справою, як здається на перший погляд. При створенні рідини самостійно потрібно чітко розібратися, в яких пропорціях потрібно додавати ті чи інші компоненти, щоб отримати оптимальний склад.
  • При самозамісі може вийти рідина з неприємним смаком. При неправильному змішуванні ароматичних компонентів можна отримати склад, які неможливо буде курити.
  • Після замішування до паріння доведеться чекати не менше тижня, щоб смаки повноцінно розкрилися. Тому, швидко отримати рідина методом самозамісу не вийде.

Що необхідно для міксування рідини?

   Для міксу рекомендується мати такі інструменти:

  • Порожні флакони, які ви наповніть виготовленої рідиною;
  • Піпетки Пастера. Вони найкраще підходять для змішування ароматизаторів. Для самозаміса використовуються піпетки обсягами 1 і 3 мл;
  • Звичайний медичний шприц, який оптимально підійде для того, щоб набирати компоненти основи.

Як компоненти для створення рідини використовується:

  • Пропіленгліколь (PG) - забезпечує розкриття смакових якостей і удар по горлу;
  • Гліцерин (VG) - забезпечує пароутворення;
  • Ароматичні компоненти;
  • Нікотин - в залежності від побажань.


Як зробити рідину для електронних сигарет?

   На сьогоднішній день існує три варіанти, як зробити власний мікс рідини для електронних сигарет. Найпростіший варіант, який підійде для початківців - це купити готову основу, в якій вже є певний зміст нікотину, співвідношення PG / VG і додати туди придбані ароматизатори. Другий варіант - купити основу з високим рівнем нікотину вище 36 мг і основу без нікотину. Їх слід змішати в певній пропорції, щоб отримати рідина необхідної міцності. Найскладніший варіант - це купити кожен з компонентів окремо і змішати їх між собою. Він підходить тільки для досвідчених парильників. Тут важливо правильно скласти пропорцію PG / VG. При цьому потрібно пам'ятати, що при високому вмісті гліцерину буде більше пара, але смак буде відчуватися менше. Відповідно, висока концентрація пропиленгликоля дає зворотний ефект.

   Після вирішення проблеми з основою для рідини, слід приділити увагу вибору ароматизаторів. Робити це потрібно дуже уважно, оскільки навіть невелика помилка може істотно зіпсувати смак рідини. Зазвичай кількість ароматизатора вимірюють в краплях або відсотках. Для самозамісу рідин використовують такі пропорції:

  • Тютюнові аромати мають вміст ароматизатора близько 1-3%;
  • Квіткові і фруктові смаки - ароматизатор не менше 3-4%.

   Після того, як ви змішали основу з ароматизаторами, ємність з рідиною щільно закривають і трохи струшують для кращого змішування компонентів між собою. Для того, щоб смаки максимально розкрилися і ви відчули аромат свого міксу, готова рідина повинна настоятися не менше 6-7 днів. Її найкраще зберігати в сухому місці при температурі 5-25 градусів. Дотримуючись цих порад, ви зможете самостійно зробити оригінальну і смачну рідину для електронного куріння.


Схожі статті
Як кинути курити за допомогою електронної сигарети
   Ні для кого не секрет, що куріння – це шкідлива, вірніше навіть сказати згубна звичка, ..
Як доглядати за електронною сигаретою?
   Куріння електронної сигарети, як і тютюн для кальяну - стає все більш популярним. Тому,..
Що таке PG / VG в рідинах для електронних сигарет?
   До складу сумішей для електронного паріння традиційно входить чотири складових інгредіє..
Як зробити електронну сигарету своїми руками
Якщо Ви хочете кинути курити сигарети, можна спробувати перейти на кальянний тютюн чи електронну сиг..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре