Як відкрити кальян-бар в Києві


Вже давно в кожному місті України є безліч кальян-барів на будь-який смак і колір. Здебільшого це молодіжні заклади, де можна з компанією чудово провести час. Такий тематичний заклад, де головним атрибутом є кальян. Подумайте самі, що таке кальян? Це Схід, це насолода, це загадковість, це відпочинок. Тому, відповідно, все має бути тематичним. Адже тютюн для кальяну – це елемент особливої культури.

    Гарне приміщення, інтер'єр якого подібний до тих, де кальян отримав найбільшу популярність. Відповідна колористика, наприклад коричневий, золотий, бордовий, сірий та чорний кольори. Низькі дивани та багато маленьких подушок. А можливо навіть, щоб відвідувачі роззувались при вході до зали, і почували себе у закладі як удома. Інтер'єр - це перше, що зустрічає відвідувача, це має бути по-багатому прикрашена зала, де головним атрибутом є, звичайно ж, великі гарні кальяни. Що б це був як музей кальянів, царство, де люди знали, що тут можна відпочити від душі. І приходили сюди за цим знову та знову.

   У приміщенні має бути легкий запах солодкого диму, тому в ньому має бути хороша витяжка. І звичайно ж персонал у одязі відповідної колористики. Важливо, щоб була присутня легка благотворна музика, яка б допомагала розслабитися, забути все, що було до того, як відвідувач зайшов до закладу.

   І головний атрибут закладу – кальян. Не має значення, великі чи маленькі, але неймовірно красиві. Це найважливіший атрибут дизайну закладу. Це те, чого прийшли до вас гості. Вони прийшли за насолодою, то дайте їм це. Вони прийшли, і далі вже ваша робота. Допоможіть їм відчувати, що піклуються про них і дають право на вибір. Тому різноманіття кальянів має бути велике. Різні смаки начинок повинні полонити гостя, щоб він мав із чого вибирати.

Чим відрізняється кальянна від бару

У багатьох закладах України можна зустріти кальянне меню. Це найпопулярніший вид додаткової послуги. Але варто відзначити, що такого роду заклади не завжди наголошують на якості кальяну та витратних продуктах (таких як тютюн для кальяну, вугілля для кальяну). Вони більше приділяють увагу на кухню та бар. Саме в цьому і є основна відмінність. Якщо похід у бар або кафе не має на увазі куріння кальяну, то кальян створений саме для любителів кальяну.

У кальянних, звичайно, клієнт теж може замовити їжу, різні напої, але найчастіше меню вибору досить обмежене. Основний акцент зосереджений на якості кальяну, наскільки він димний, ароматний та смачний.

З чого почати відкриття кальянноїЯк відкрити кальян-бар в Україні

Ми рекомендуємо дотримуватись списку, пункти якого ми розберемо детально в цій статті.

  1. Визначтеся з місцем.
  2. Продумайте концепцію, дизайн вашого закладу.
  3. Складіть якісний та добре продуманий бізнес-план.
  4. Підготуйте документи для реєстрації.
  5. За потреби організуйте ремонт приміщення.
  6. Купуйте все необхідне обладнання.
  7. Купуйте всі витратні матеріали для кальянної.
  8. Підберіть персонал
  9. Продумайте та реалізуйте рекламу Вашого закладу.

Як вибрати місце для кальянної

Велика перевага кальянних в тому, що вони мають попит майже скрізь і завжди. Краще звернути увагу на житлові комплекси, спальні райони або офісні центри. Компанія колег по роботі із задоволенням буде до Вас ходити розслабитися після важкого дня.

Найкраще, спочатку підбирати місце виходячи з потреб. Наскільки обладнана кухня та чи обладнана взагалі. Система витяжок та пожежна безпека потребує окремої уваги. Зверніть увагу, якщо спочатку вентиляція не встановлена ​​в приміщенні, її установкою доведеться займатися Вам. Це один із найважливіших факторів при відкритті успішного кальянного бару. За метражем оптимальний варіант для першого кальянного бізнесу – приблизно 100 квадратних метрів.

Дизайн кальянної

Найчастіше кальян виконують у приглушеному світлі у східних мотивах або в стилі лофт. Звичайно, зустрічаються і винятки. Правил у підборі стилю та кальянної концепції – ні. Вся справа Вашого персонального бачення та переваг категорії людей на якій розрахований кальян-бар.

Ми рекомендуємо віддавати перевагу затишній атмосфері, що передбачає розслабитися та відпочити від щоденної метушні. Організуйте ненав'язливу, тиху музику, наприклад, у стилі ембієнт. Вигідним елементом концепції Вашого кальян-бару буде «родзинка», яка відрізняє це місце від сотні інших. Продумайте свою унікальність, побажання та концепцію.

Складання бізнес-плану для кальянної

Без якісно продуманого та прорахованого бізнес-плану відкрити успішний заклад досить складно. Особливо якщо у Вас обмежений бюджет та строки реалізації.

Шаблон бізнес-плану для закладу можна легко знайти у відкритому доступі до Інтернету. Підійдіть до цього питання із максимальною відповідальністю.

Бізнес-план для відкриття кальянної повинен включати:

  1. Основні характеристики Вашого бізнесу
  2. Аналіз ринку та конкурентів
  3. Аналіз ризиків
  4. Окупність
  5. Фінанси
  6. Маркетинг-план

Дуже важливо прорахувати усі ризики, рентабельність підприємства. Опишіть етапи відкриття обов'язково позначаючи рядки. Правильне складання бізнес-плану допоможе організовано підійти до всіх питань. Окрему увагу варто приділити фінансам. Звичайно, складно вказати всі можливі витрати, тому рекомендуємо вказувати суми середні суми витрат.

Як зареєструвати кальянну в Україні

Спочатку рекомендуємо отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. До списку документів, що вимагають для отримання ліцензії, входять: виписка з ЄДРПОУ, договір про оренду приміщення, де буде відбуватися реалізація, номер РРО. Якщо будуть потрібні додаткові документи, Вас оповістить під час заповнення заяви. Після цього необхідно зареєструвати своє підприємство як будь-яке інше з правильним вибором КВЕДів. Для відкриття кальянної потрібні також санітарні служби. Особливу увагу приділіть проходженню пожежної безпеки та якості витяжок. Саме на цьому етапі багато підприємців не отримують дозвіл.

Для відкриття кальянної можна зареєструвати свій бізнес як ТОВ або ФОП. Багато підприємців часто запитують, яку вибрати форму підприємницької діяльності. Розглянемо основні плюси та мінуси.

Які відмінності під час вибору реєстрації ФОП або ТОВ для відкриття кальянної:

  • Ведення бухгалтерії. Для ФОП вести облік досить просто і можна самостійно впоратися із завданням. Для ТОВ – Вам точно знадобиться бухгалтер.
  • Реєстрація. Для ФОП досить проста, для ТОВ Вам потрібно буде зібрати пакет документів.
  • Власник. ФОП може стати будь-яка фізична особа. ТОВ, у свою чергу, може мати необмежену кількість власників.
  • Статутний капітал. Для ФОП – не потрібний, для ТОВ – обов'язковий.
  • Можливість мати партнерів. Для ТОВ – такий варіант можливий, для ФОП – ні.
  • Закриття або продаж бізнесу. Для ФОП – закрити бізнес легко, але немає можливості його продати. Для ТОВ – продати можна, але щоб закрити необхідну згоду всіх власників, цей процес є більш трудомістким.

Як показує практика, найчастіше власники кальян-барів обирають оформити свій бізнес як ТОВ у тому випадку, якщо підприємство розширюється, або є необхідність підключити партнерства. Тому якщо це Ваш перший подібний бізнес, кальян невеликого розміру та середнього обороту – рекомендуємо зупинити свою увагу на реєстрації ФОП (укр. ФОП). Саме так розпочинають свою діяльність більшість кальянних.

 Для відкриття ФОП для кальянної – рекомендуємо КВЕД з кодом 93.29 – «Організація інших видів відпочинку та розваг».

Який повний пакет документів для відкриття кальяну в Україні:

  • Заява;
  • витяг з ЄДРПОУ;
  • договір про оренду чи купівлю приміщення;
  • реєстраційний номер РРО;
  • документи про реєстрацію ФОП або ТОВ;
  • дозвільні документи від пожежної служби та СЕС;
  • квитанція про сплату державного мита.

Ремонт кальянної та дизайн

Якщо всі попередні етапи пройшли успішно, це чудова можливість розпочати реалізацію концепції Вашого закладу. Купуйте необхідні меблі, співпрацюйте з підрядниками для виконання облицювальних або інших ремонтних робіт. Не забувайте слідувати бізнес-плану, щоб вкластися в строки.

Окрім дизайну закладу, важливо приділити увагу фасаду, креативній вивісці. Він повинен приваблювати та запам'ятовуватися. Необхідно також правильно зонувати простір. У кальянній мають бути такі зони як – вхідна, основна зона відпочинку, робоча зона, ігрова зона (якщо вона передбачена концепцією закладу). Подбайте про комору, бар (кухню), санвузли. Розглянемо функції кожної із кальянної зони:

  • Зона входу. Перше місце, куди потрапляє клієнт, тут можна розмістити свої послуги, велике дзеркало в підлогу.
  • Зона відпочинку. Тут відпочивають за зручними кріслами та диванами Ваші гості. Можете подбати про музику, телевізор.
  • Робоча зона. Місце де твориться магія. Тут знаходяться всі матеріали для кальяну та створюється сам кальян. Така зона закрита від відвідувачів та доступна лише персоналу.
  • Ігрова зона. Вона може бути як у окремому залі, так і у загальній зоні відпочинку. Головне подбайте, щоб ігри не заважали іншим відвідувачам.


Купити товари для кальянної оптом

Пошук хороших та сумлінних постачальників це насправді не так просто. Не дивлячись на те, що в Україні безліч подібних магазинів, не всі з них реалізують якісний товар, вчасно здійснюють відправки та пропонують оптові ціни.

Яке обладнання потрібно купити для кальянної

Наприклад, беремо мінімальний набір першої закупівлі на кальянну в 10 столиків.

  1. Кальяни. Вибирайте якісні високі кальяни від перевірених брендів. Їх має бути мінімум 10 шт, але краще, щоб було ще 3 у запасі. Це необхідно на випадок фізичного пошкодження апарату та інших непередбачуваних ситуацій. Ви можете вибрати різні кальяни або навпаки в одному стилі чи кольорі. Це залежить від ваших особистих побажань.
  2. Аксесуари для кальяну. Для кальянної важливо, щоб були різні чаші, з різних матеріалів. Запас калаудів, трубок та інших супутніх аксесуарів.
  3. Піч для вугілля. Плитка для розпалювання вугілля має бути якісною та зручною. Ваші працівники часто з нею взаємодіятимуть, тому на ній рекомендуємо не економити. Вони бувають різних розмірів та видів. Виберіть оптимальну кількість.
  4. Додаткове обладнання. Залежить від того, що Ви пропонуєте своїм клієнтам крім кальяну. Можливо це алкогольні напої, чай чи щось інше. Залежно від переваг купіть необхідне обладнання. Також будуть необхідні кошики для вугілля, щипці та інше.

Кальянам необхідно виділити особливе ставлення та увагу. У Вас може бути ідеальний заклад для куріння кальяну, але якщо кальян неякісний, то Ви можете втратити клієнтів. Після придбання всього необхідного обладнання, варто розпочати закупівлю витратних матеріалів.

Купити тютюн та вугілля для кальянної оптом

Добре, якщо постачальник може Вам запропонувати купити в одному місці вугілля та тютюн для кальян-бару. Це дуже зручно для якісної співпраці.

Купити тютюн для кальяну. Вибирайте з розрахунком на 1 місяць тютюну середньої, легкої та важкої міцності. Таким чином, Ви можете задовольнити потреби різних клієнтів. Віддавайте перевагу тютюнам популярних та перевірених фірм, співпрацюйте тільки з магазинами, що пропонують оригінал. Бренди тютюну для кальяну, що ідеально підійдуть для кальянної: Jibiar, Buta, 4:20, Tangiers, Serbetli, Arawak, Smoky Bull та інші. Вибирайте смаки з льодом та без, продумайте меню та асортимент. За досвідом підкажемо, що найпопулярнішими залишаються ягідні, фруктові смаки, випічка та оригінальні мікси.

Вікрити бізнес кальянна в УкраїніВугілля для кальяну. Як вугілля вибирайте хороше кокосове або горіхове вугілля. У стандартній пачці 72 шт. вугілля. Вважайте з розрахунком максимум 4 кубики на кальян. Бренди, що рекомендуємо для покупки вугілля horeca - Mind, Tom Coco, Gresco, Escobar. Це вугілля, перевірене жодним професійним кальянщиком і чудово себе виявляють у роботі.

Одноразові мундштуки. Мимо, персональних мундштуків для персоналу, необхідно закупити одноразові для клієнтів. Вони продаються пачками оп 100 прим. Рекомендуємо купити оптом від 5 пачок.

Як оптовий постачальник для Вашого кальянного бізнесу зверніть увагу на інтернет-магазин Mirk – у магазині представлені тільки оригінальні товари, великий асортимент, вигідні ціни на опт та роздріб, а також Вам завжди допоможуть з вибором. Для кальянної в місті Біла Церква, або у найближчому населеному пункті, є приємний бонус – Ваше замовлення можна забрати самовивозом.

Як підібрати персонал для кальянної

При кількості приблизно 10 столиків у кальянній, для роботи необхідно 2 кальянники. У майбутньому рекомендуємо від 3, але для старту достатньо двох. Вони мають бути професіоналами, любити свою роботу та мати досвід у кальянній справі. Це важливо, т.к. багато в чому саме від нього залежить якість кальяну.

Повз кальянника, Вам необхідні прибиральниця, бармен і офіціант, якщо концепція закладу їх передбачає.

Як рекламувати кальянну в Україні

Прекрасно підійдуть активні сторінки в соцмережах, розповідайте про новинки, показуйте атмосферу та обстановку. Обов'язково вкажіть графік роботи та можливість забронювати столик. Подбайте про зовнішню рекламу, це можуть бути вивіски, банери та інші елементи, що привертають увагу. Також можуть бути до речі роздача листівок або реклама у лідерів думок. Не забудьте про точку на Google maps, попросіть своїх клієнтів залишити відгук, щоб більше людей були зацікавлені потрапити до Вас. Але якщо Ви правильно вибрали місце свого кальян-бару - воно може і не потребувати реклами, т.к. люди самі із задоволенням до Вас прийдуть. А Ваше завдання надасть найкращий сервіс.

Скільки коштує відкрити кальянну у Києві

Зверніть увагу, що ціни досить орієнтовні та з розрахунком на економічний варіант кальянної на 10 столиків без урахування додаткових послуг.

Витрати на відкриття кальяну:

  • Отримання ліцензії – 50 дол
  • Реєстрація бізнесу – 150 дол
  • Оренда приміщення (з урахуванням вентиляційної системи) – 1500 дол.
  • Обладнання, меблі – 3000 дол
  • Ремонт приміщення – 2500 дол
  • Кальяни – 1500 дол
  • Тютюн – 550 дол
  • Вугілля – 200 дол
  • Зарплата співробітникам – 1500 дол
  • Комунальні витрати – 500 дол
  • Реклама – 550 дол
  • Обладнання для бару - 1500 дол
  • Термінал - 20 дол
  • Розваги (настільні ігри, колонки, телевізор, приставка) – 1500 дол
  • Додаткові витрати на витратні матеріали – 500 дол.

Загальна сума: 15 520 доларів.

Звичайно це приблизні та самі мінімально можливі розрахунки для відкриття кальянної, все дуже індивідуально. Ми бажаємо Вам успіхів у відкритті успішного кальянного бізнесу та будемо раді співпрацювати на вигідних умовах.


Супутні Товари
Мундштуки конусні чорні опт
28 грн.
В наявності
Одноразові мундштуки - незамінний расходник на будь-якому кальянном заході. Вони розходяться завжди ..
Горіхове вугілля Gresco оптом
100 грн.
В наявності
На відміну від звичного всім кокосового вугілля, горіхове вугілля виділяє в рази меньше неприємного ..
Вугілля кокосове ESCOBAR (25 мм) без коробки оптом
150 грн.
В наявності
Вугілля кокосове Ескобар 1кг без коробки оптом виготовляється виключно з натуральної кокосової ..
Тютюн Buta Black Cherry (Вишня) 100 г
310 грн.
Немає в наявності
Тютюн Buta Black Cherry (Вишня) 100 г - це міцний тютюн популярного бренду Buta. Унікальний своїми х..
Схожі статті
Де купити кальян в Києві
Про магазин кальянів:      Київ великий, і в великому місті має бути затишне місте..
Все про німецькі кальяни Amy
             Незважаючи на те, що виробник кальянів AMY не так да..
Як вибрати хороший єгипетський кальян
   Єгипетські кальяни вважаються найпопулярнішими. За своєю конструкцією вони можуть ..
Все про німецькі кальяни Джамбо
   Кальяни вже давно є невід'ємною частиною лаунж, клубного і домашнього відпочинку. ..
Як стати кальянником
Що потрібно, щоб бути кальянником? Що потрібно знати та вміти?Такий фахівець працює у кальян-барах, ..
Скільки заробляють кальянщики в Україні?
                            &n..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре