Як кинути курити за допомогою електронної сигарети


   Ні для кого не секрет, що куріння – це шкідлива, вірніше навіть сказати згубна звичка, вкрай негативно впливає на стан нашого здоров'я. Сигарети підступно і поволі руйнують організм і бажання кинути палити зазвичай з'являється вже в той момент, коли тютюнова залежність взяла над нами верх. Але куріння – це не тільки звичка: це ще і залежність, як уявна, так і справжня.

   Для того, щоб кинути палити, можуть знадобитися пристосування або препарати, що полегшують відмову від шкідливої звички, адже людський організм звик отримувати нікотин ззовні і перестав самостійно його виробляти. Для отримання необхідної дози нікотину можна використовувати жувальний тютюн, пластирі або жувальну гумку з нікотином. Але ці засоби малоефективні, до того ж, під час їх використання сам процес не схожий на куріння сигарети. Тому кращим пристосуванням для кидають палити послужить тільки електронна сигарета чи тютюн для кальяну.

Чи краща електронна сигарета за звичайну?

 

  • Менше шкоди здоров'ю. До складу рідини для куріння, яку використовують в електронних сигаретах, входить тільки одна шкідлива речовина – нікотин. Інші основні добавки (полігліколь і гліцерин) безпечні для людського здоров'я. При курінні звичайної сигарети, разом з нікотином ви пропускаєте через легені ще 4500 шкідливих речовин;
     
  • Менше грошових витрат. Рідина для заправки сигарет та сама електронна сигарета обійдуться вам в рази (саме в рази!) дешевше звичайних сигарет. Середній термін використання електронної сигарети становить рік, за час її застосування вона неодноразово себе окупить.
     
  • Відсутність шкоди для оточуючих. Пар, що випускається електронною сигаретою, містить в собі набагато менше нікотину, ніж дим від звичайної сигарети. За результатами проведених досліджень, у 60 разів менше. Тобто колеги по роботі не будуть страждати від пасивного куріння. До того ж електронні сигарети практично повністю пожежобезпечні, адже, за статистикою більше половини пожеж в житлових приміщеннях відбувається із-за не повністю погашеного недопалка.

 

Бросайте курить с электронными сигаретами

Повна відмова від куріння за допомогою електронної сигарети за 3 місяці

   Ось реальний, так би мовити, власний приклад, як за 12 тижнів мені вдалося кинути курити. Відразу ж хочу попередити що був курцем з 20-ти річним стажем і викурював, як мінімум, півтори пачки міцних сигарет за день. Використаний мною спосіб умовно можна розділити на три етапи:
 

  • Крок перший: спільне використання. Перший місяць я міксував електронну і звичайні сигарети. Для початку встановив власну психологічну планку на перший тиждень: не більше 10 звичайних сигарет за день. На другу ліміт становив уже 6. Починаючи з третього тижня перейшов на 4-3 сигарети в день і побачив цікавий результат: цього реально вистачало. В останній тиждень цього етапу курив вже тільки дві звичайні сигарети – вранці і ввечері.
     
  • Крок другий: перехід на електронні сигарети. Остаточний перехід був приурочений до походу в магазин за новою порцією «ракових паличок». Було осіннє промозглое ранок з дощем і лінь перемогла: за сигаретами я так і не пішов. Потім місяць часу дозу нікотину в електронній сигареті я не міняв (спочатку була обрана жижа для куріння, з 18 мг\мл).
     
  • Крок третій: говоримо нікотину – ні! На останній місяць мною було куплено кілька рідин для електронних сигарет з меншим вмістом нікотину. На дев'ятий тиждень я курив електронну сигарету з дозою 15 мл, на десяту – 12 мл і так далі. Останні два тижні я знову ж міксував з пропорціями рідини: через раз курив електронну сигарету з рідиною, що містить 3 мг нікотину і сигарету з без нікотинової рідиною. Потім повністю перейшов на куріння без нікотинової рідини.
     

 Є, звичайно ж ще й четвертий етап – відмова від електронних сигарет. Але я від нього утримався. Навіть для мене, завзятого курця, куріння виявилося в більшій частині психологічної залежністю: звичка брати в  руку цигарку під час стресових ситуацій нікуди не поділася. Тільки тепер замість звичайної сигарети під рукою електронна і її, повірте, більш ніж вистачає.


Схожі статті
Вибір електронної сигарети
Вибір електронної сигарети     У цій статті ми детально спробуємо розповісти, на щ..
Де купити електронну сигарету в Києві
   "Куріння - це один з найбільших бізнесів на планеті, і тому так складно вирватися з йог..
Як заправити електронну сигарету  | Mirk
   При експлуатації електронних сигарет періодично доводиться проводити їх заправку спеціа..
Як доглядати за електронною сигаретою?
   Куріння електронної сигарети, як і тютюн для кальяну - стає все більш популярним. Тому,..
У чому відмінності електронної сигарети від електронного кальяну
   Останнім часом класичне куріння поступово поступається електронному. Дедалі популярніши..
Як заміксувати самому рідину для електронної сигарети
   Не лише тютюн для кальяну вважається альтернативою звичайним цигарок. Перед любителями ..
Що таке мехмод?
   Мехмод є різновидом бокс мода, який включає корпус для одного або 2-3 елементів живленн..
Для чого потрібна дріпка
Магазин Мірк є стабільним постачальником матеріалів для кальянного мистецтва. З нами співпрацюють ба..
Як зробити електронну сигарету своїми руками
Якщо Ви хочете кинути курити сигарети, можна спробувати перейти на кальянний тютюн чи електронну сиг..
Бази для електронних сигарет
 База для електронного куріння є сумішшю, в якій присутні всі необхідні компоненти для паріння...
Шкода кальяну і чому від кальяну болить голова
Покурюючи кальян, наш організм отримує дозу нікотину та інших шкідливих речовин. Ми розглянемо наск..

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре